Zapraszamy na szkolenie pn.: Jak wdrożyć RODO w Organizacji Pozarządowej?

Jesteś tutaj : Strona główna / Aktualności / Organizacje Pozarządowe NGO / Zapraszamy na szkolenie pn.: Jak wdrożyć RODO w Organizacji Pozarządowej?

Urząd Miejski w Wadowicach i Fundacja Biuro Inicjatyw Społecznych serdecznie zapraszają Przedstawicielki i Przedstawicieli organizacji pozarządowych z terenu Gminy Wadowice do udziału w szkoleniu pn.:

JAK WDROŻYĆ RODO W ORGANIZACJI POZARZĄDOWEJ
czyli o zmianach w Ustawie
o Ochronie Danych Osobowych

Na szkoleniu dowiesz się:

  • Jakie prawne zmiany nastąpiły w ustawie o ochronie danych osobowych w związku z wejście w życie rozporządzenia RODO.
  • Jakie nowe prawa dla ochrony danych osobowych przewiduje rozporządzenie RODO.
  • Jakie są nowe obowiązki administratora i podmiotu przetwarzającego (organizacji pozarządowej) przewidziane w rozporządzeniu RODO.
  • Jak przygotować organizację pozarządową do stosowania nowych przepisów o ochronie danych osobowych.
  • Jakie są prawidłowe wzory klauzuli zgody na przetwarzanie danych osobowych, informacji o przetwarzaniu danych osobowych, rejestru czynności przetwarzania danych, analizy ryzyka, decyzji o powołaniu Inspektora Danych Osobowych, umowy przetwarzania danych osobowych.

Szkolenie poprowadzi ŁUKASZ STOPA- radca prawny działający w ramach Kancelarii Radcy Prawnego, absolwent Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego, prowadzący szkolenia  z zakresu ochrony danych osobowych od 2012 roku.

Kiedy i gdzie?

Zapraszamy w środę, 13 czerwca 2018 roku, o godz. 16.30.
Miejsce spotkania:  sala nr 19 Urzędu Miasta Wadowice, plac Jana Pawła II 23,  Wadowice
Udział w spotkaniu  jest bezpłatny.

Zgłoszenia do udziału w forum przyjmujemy 8 czerwca 2018 r., za pośrednictwem formularza zgłoszeniowego: http://bis-krakow.pl/formularz-spotkanie-wadowice/.

Szczegółowych informacji udziela Teresa Jankowska, mail: teresa.jankowska@bis-krakow.pl, tel.: 536 105 963

Serdecznie zapraszamy do udziału w Forum!

Zespół Fundacji Biuro Inicjatyw Społecznych
ul. Krasickiego 18/I piętro, 30-503 Kraków, e-mail: biuro@bis-krakow.pl
tel.: + 12 412 15 24
tel./fax 12 412 15 24; 12 418 00 77; email: biuro@bis-krakow.pl

Wprowadzono: 28 maja 2018